Лятото дойде и искам да приготвя нещо ново, което да съответства

...
Лятото дойде и искам да приготвя нещо ново, което да съответства
Коментари Харесай

Тиквички обичам много, но палачинките са ми фаворит по всички критерии това лято

Лятото пристигна и желая да приготвя нещо ново, което да подхожда на сезона с познатите ми предписания. Например, прибавете към познатите палачинки, богати на витамини и нискокалорични тиквички.

Съмнявате се дали си заслужава? Сега ще ви дадем 7 аргументи да си приготвите такива палачинки през целия летен сезон.

Това въобще не е мъчно. Особено със блендер. Тиквичките са 95% вода, те садиетичен артикул и имат освен ниско наличие на калории, само че също по този начин обезпечават чувство за задоволеност за дълго време. Палачинките също са с ниско наличие на мазнини, с най-малко калории.

Това е нереално вкусно! Палачинките с тиквички не се разграничават доста от елементарните палачинки. Леко сладки, макар че нямат захар. Синът ми ги яде с мед, а аз ги обичам със заквасена сметана.

Възможността да заинтригува гостите. Никой няма да повярва, че тиквичките са част от ястието.

Такива палачинки ще се харесат на деца, които не желаят да ядат зеленчуци. А да нахранят дребните с витамини към този момент е достижение за родителите.
Това са здравословни палачинки! Затова запишете рецептата.

Тънките палачинки от тиквички с мляко се трансфораха в идеална закуска за мен. Готвя ги безусловно всеки ден. Много е вкусно, здравословно и неусложнено.

 

ПАЛАЧИНКИ С ТИКВИЧКИ

СЪСТАВКИ

800 г тиквички
2 яйца
1 супена лъжица. мляко
1–1,5 чаши брашно
китка магданоз
2 с.л.растително масло
1 ч.л. сол

 

Леко узрелите тиквички са най-вкусните. Те освен се разграничават в най-хубавите усети, само че и имат най-висока централизация на витамини. Именно тези изберете за готвене на палачинки

Добре измийте тиквичките и ги настържете на най-финно ренде. Може да се накълцат с пасатор за по-бързо. В първия случай вкусът тиквичките ще се усетят по-отчетливо. Във втория – палачинките ще бъдат по-гладки и по-равномерни по конструкция.

Нарязваме ситно подправките. Може да бъде копър или магданоз, както желаете.

Разбийте яйцето със сол благодарение на блендер или на ръка

Добавете млякото към разрушеното яйце и разбъркайте.

Поръсете пресятото брашно в същия съд и разбийте тестото до гладкост

Изсипете тестото в купа с настърганите тиквички. Добавете нарязан магданоз и две супени лъжици олио.

Разбъркайте всичко до гладкост.

Загрейте тигана и разстелете върху него тестото с тиквички с черпак. Растителното масло към този момент е в тестото, тъй че тиганът не е належащо да се намазва авансово.

Когато палачинката се покафенее от едната страна, обърнете я.

Палачинките от тиквички са изключително вкусни със заквасена сметана и чеснов сос. За приготвянето му смесете 250 мл гъста сметана с натрошен чесън и нарязан копър.

Сложете вкусните палачинки от тиквички в паница и прибавете лъжица заквасена сметана и чеснов сос. Лакомствата могат да се сервират на трапезата!

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР